SvetTehnologija

„Epl“, „Fejsbuk“, „Jutjub“ ukidaju sadržaje teoretičara zavere

Nekoliko velikih kompanija objavilo je da će ukloniti ili obustaviti distribuciju sadržaja ultradesničarskog medija „Info Vors“ čiji je osnivač teoretičar zavera Aleks Džons.

„Epl“ je saopštio da je uklonio podkaste Info vorsa iz svoje „Ajtjuns“ elektronske prodavnice i aplikacija za podkaste.

„Autori i proizvođači sadržaja moraju poštovati naša pravila koja su veoma jasna, jer želimo da naši korisnici budu bezbedni“, navodi se u saopštenju „Epla“.

„Fejsbuk“ je takođe ukinuo naloge Aleksa Džonsa, osnivača Info vorsa. Džonsova retorika prema transrodnim osobama i muslimanima je takođe bila zapaljiva, što je jedan od razloga zbog kojih je „Fejsbuk“ uklonio njegove sadržaje, prenosi Glas Amerike.

„Svi treba da imaju pravo da izraze mišljenje, ali takođe želimo da svi korisnici Fejsbukabudu bezbedni. Zbog toga moramo da ukinemo sve sadržaje koji nisu u skladu sa našim pravilima, uključujući govor mržnje i ponižavanje drugih“, navodi se u saopštenju kompanije „Fejsbuk“.

Na „Jutjubu“ se više ne mogu videti sadržaji koje je objavljivao Aleks Džons

Na „Jutjubu“ se više ne mogu videti sadržaji koje je objavljivao Aleks Džons

Osnivač Info vorsa Aleks Džons stekao je slavu uz pomoć teorija zavere koje propagira, uključujući i one da su napad 11. septembra i masovno ubistvo u osnovnoj školi „Sendi Huk“ u Konektikatu lažni, odnosno da ih je izrežirala američka vlada.

Roditelji ubijene dece iz škole „Sendi Huk“ su ga, zbog tih tvrdnji, tužili za klevetu.

Jutjub je takođe ukinuo kanal Aleksa Džonsa, koji je pratilo 2,4 miliona ljudi.

Izvor: RTS.RS | Tanjug

Podeli sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.