Svet

HOTEL KAKSLAUTTANEN: IGLU SELO SA VELIČANSTVENIM POGLEDOM

glu selo u Kakslauttanenu u Finskoj je jedno od najromantičnijih odmarališta na Zemlji u kojem možete ležati u luksuznom iglu sa staklenim krovom i uživati u spektakularnom prizoru na nebu – aurori borealis zajedno sa milionima blještavih zvijezda.

Pošto su napravljeni od posebnog stakla, pogled iz iglua ostaje kristalno jasan čak i kada temperatura vani padne na -30 °C. Svaki iglu je opremljen toaletom i luksuznim krevetom, temperature su ugodne, a kao da sve to nije dovoljno, u iglue su čak ugrađene i saune.

Iglu-selo-1

Osim staklenih iglua (20), odmaralište nudi i klasične iglue od snijega (60), restoran od snijega, galeriju s ledenim skulpturama i sniježnu kapelicu za vjenčanja. Iglu selo počinje sezonu svake godine između decembra i januara, ovisno o vremenskim uslovima, a ostaje otvoren sve do kraja aprila.

Pored spektakularnog noćnog neba i jedinstvenog smještaja, Hotel Kakslauttanen nudi i izlete, bilo da želite ići na sankama koje vuku psi, sobovi, ili ipak na motorni pogon. Pored toga, tu su ribolov u ledu, skijaška staza duga 180 km, a također možete posjetiti i Sampo ledolomac, jedini ledolomac na svijetu otvoren za turiste.

Iglu-selo-2
Iglu-selo-3
Iglu-selo-4
Iglu-selo-5
Iglu-selo-6
Iglu-selo-7
Iglu-selo-8
Iglu-selo-9
Iglu-selo-10
Iglu-selo-11
Iglu-selo-12
Iglu-selo-13
Iglu-selo-14
Podeli sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.