Sport

Konačno će ukinuti jedno od najbizarnijih pravila nogometa

Testiraju ukidanje pravila da igrač ne smije ući u 16 metara i presjeći ispucavanje kod gol-auta. Prema novom pravilu, igrači će, kad golman dotakne loptu, moći ući u 16 metara i presjeći dodavanje

Klupsko Svjetsko prvenstvo u Abu Dhabiju u Emiratima, na kojem je Al Ain koji vodi Zoran Mamić ušao u finale, postalo je na neki način natjecanje na kojem testiraju nova pravila pa ih, prema potrebi, Fifa i Uefa uvode u svoja natjecanja.

Tako je bilo s VAR-om prije dvije godine, koji će uskoro biti u svim Ligama petice, a sad testiraju ukidanje jednog od najbizarnijih pravila u nogometu, ono da igrač ne smije ući u 16 metara i presjeći ispucavanje kod gol-auta.

Kako stvari stoje, novo pravilo će i dalje braniti igračima da uđu u šesnaesterac prije nego golman ispuca loptu, ali čim je golman dotakne, igrači po novom pravilu smiju ući u 16 metara i presjeći dodavanje.

Mijenja se i pravilo kod zamjena pa igrači više ne moraju izaći kod centra, već to mogu učiniti negdje bliže kako bi se spriječilo odugovlačenje.

Što se tiče kartona, uvest će se pravilo da kod crvenog kartona igrač propušta sljedeću utakmicu, bez obzira koje je to natjecanje i pod čijom ingerencijom.

Ova pravila prolaze testnu fazu na Svjetskom klupskom prvenstvu, a trebala bi biti potvrđena u ožujku 2019.

izvor:24sata
 

Podeli sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.