Zanimljivosti

HIPERBOREA -RAJ NA ZEMLJI.

U grčkoj mitologiji, Hiperborea je zemlja u najsjevernijem dijelu svijeta, koju su naselili Hiperborejani – civilizacija u vječnom stanju blaženstva, obasjana posebnom ljubavlju Boga Apolona, ​​iscjelitelja i zaštitnika umjetnosti. On i redovito posjećuje zimi.

Brojne legende govore priču o prorocima i svećenicima Hiperboreje, utemeljiteljima hramova i proročanstva u čast Apolona. Između svega, ističe se jedan legendarni lik, Abaris, koji nije imao potrebu za hranom i letio na magičnoj strelici koju mu je Apollo darovao.

Kada je riječ o impresivnoj civilizaciji Hiperboree, to je doslovni prijevod s grčkog jezika, što znači „živi izvan Boreas“. U grčkoj mitologiji, Boreas je Bog sjevernih vjetrova.

Značajno je da opisi sjeverne domovine sa svojim sjevernim svjetlima, polarnim noćima i danima mogu se naći u pričama koje nisu samo iz grčke mitologije, na primjer, u indijskoj Rigvedi, Zoroastrijskoj Avesti, kineskoj motologiji i u tibetanskim povijesnim kronikama se također spominje ova civilizacija.

Jean Sylvain Bailly, poznati francuski astronom iz 18. stoljeća, među prvima je koji je pokušao pružiti znanstvene dokaze o koncepciji podrijetla civilizacija i svjetskih kultura u polarnoj regiji. Proučavanjem dostupnih informacija došao je do zaključka da je temelj svih postignuća drevnih civilizacija još ranija, razvijena, nepoznata („izgubljena“) civilizacija. Bailly je također vjerovao da su ljudi, koji su se nekoć preselili u južne etničke zajednice, prvi put postavili sjeverne geografske širine.

Krajem 20. stoljeća William Warren, rektor Sveučilišta u Bostonu, postao je pristaša Baillyove teorije. U knjizi „Izgubljeno nebo Sjevernog pola“, na temelju analize opsežnih informacija, zaključio je da drevne priče o Edenu, raju na Zemlji, pojavljuju se kao maglovito sjećanje na nekoć postojeću plodnu zemlju, smještenu na najudaljenijem sjeveru.

Valerij Nikitich Demin, ruski istraživač sjevera i doktor filozofije, bio je među suvremenim znanstvenicima koji su sigurni u postojanje antičke Hyperboree.

Prema njegovim riječima, Hiperborea se nalazila u zemljama koje se obično nazivaju ruskim sjeverom, pa čak i dalje, na području Sjevernog pola. Znanstvenik vjeruje da je Hiperborea bila drevna domovina cijelog čovječanstva.

„Postoje razlozi za takvo vjerovanje“, napisao je znanstvenik u jednoj od svojih knjiga, „da je u dalekoj prošlosti bio znatno toplije iza polarnog kruga. Ruski oceanografi utvrdili su da je prije 17 000 do 30 000 godina arktička klima bila blaga, a Arktički ocean – prilično topao. Zaključci kanadskih i američkih znanstvenika slični su. Prema njima, prije oko 7 000 godina, zona blage klime bila je smještena u središtu Arktičkog oceana. „

Prema Deminu, razdoblje postojanja dobro razvijene civilizacije Hiperboree bilo je od 15.000 do 20.000 tisuća godina, a imali su i letjelice, poznavali astronomiju. To je razlog zašto svete knjige mnogih civilizacija opisuju kontakt s „posjetiteljima neba“. Aboridžini su vidjeli letećeg hiperboreja kao bogove ili polubogove.

Neuspješne ekspedicije
Poznavajući činjenice, posve je logično tražiti Hiperboreu u euroazijskom i američkom sjeveru, na otocima i arhipelagima u Arktičkom oceanu, u oceanskoj polici, na dnu nekih mora i rijeka. Većina tih mjesta nalazi se u Rusiji.

Gerardus Mercator, flamanski kartograf, koji je živio tijekom 16. stoljeća, ilustrirao je veliki kontinent na jednoj od svojih karata, arhipelagu nekoliko otočića razdvojenih rijekama na području Sjevernog pola. Vjerojatno kopirao ovaj kontinent iz neke drevne karte, koju je spominjao u jednoj od svojih pisama iz 1580. godine.

U Rusiji, u doba Lomonosova i carice Katarine Velike, organizirane su dvije tajne ekspedicije s misijom da putuju u Sjeverni pol i pronađu Hiperboreu. Obje ekspedicije bile su neuspješne zbog nesavladivog leda.

Tajanstveni artefakti
U posljednjih nekoliko godina, nekoliko je ekspedicija organizirano je za pretraživanje Hipeerboree, a Valerij Demin bio je dio njih devet.
Posebno uspješan bio je 2001. godine na području jezera Seydozero. Na dnu jezera otkriven je tunel ispunjen muljem, a široke praznine u planinama duž obale. Prema riječima geologa, takve strukture se ne mogu prirodno pojaviti.

„Otkrivena cesta“, , zapravo se pokazala kamenom konstrukcijom koja je više od metra duboka u tlu. Nije neophodno da ta konstrukcija može biti ostatak neke drevne utvrde. Također je otkriveno nekoliko kamenih struktura koje su urušene ali nisu mogle nastati prirodnim putem.

Pronađeni su i ostaci temelja, kameni blokovi s pravokutnim oblicima i stupovi prešanih stupova. Prema uzorcima iz temelja utvrđeno je da su izgrađene prije oko 12 000 godina. Svi ovi artefakti, zajedno s opisima priča i drevnih tekstova, potvrđuju hipotezu da je na najduljom sjeveru drevna civilizacija doista postojala prije oko 12.000-14.000 godina.
Fotografije i mogući dokazi nađenih ostataka nisu dostupne javnosti.

Podeli sa prijateljima:

Ostavite odgovor

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.