Site icon BalkaPress.com

To nisam ja, to je štitnjača!

moji prvitekst

Hrvatska Udruga za bolesti štitnjače obilježava Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače pod sloganom ,,To nisam ja, to je štitnjača“  25.05.2018.g., u večernjim satima od 20,30 do 21,00 sati, kada će se Zagrebačke fontane osvijetliti u štitnjaču.

Obilježavanje se nastavlja 26.05.2018.g., na Trgu Petra Preradovića-Cvjetni trg od 10,00  do  14,00 sati kada će volonteri  udruge, s eminentnim liječnicima i oboljelima od bolesti štitnjače dijeliti građanima letke i cvijet Božur-cvijet oboljelih od bolesti štitnjače.

Tom prigodom, građani će se informirati o prevenciji, ranom otkrivanju bolesti i kako se nositi s bolesti. Podizanje svijesti o bolestima štitnjače i  rano otkrivanje bolesti na vrijeme pruža mogućnost normalnog nastavka života . Hrvatska je jedna od zemalja s najvišom godišnjom incidencijom karcinoma štitnjače u svijetu:10 na 100,000 stanovnika. Međunarodni dan svjesnosti o bolestima štitnjače obilježit će se pod  visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, Gradonačelnika Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva, Merck i  Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

izvor: hrnews.hr

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version