Site icon BalkaPress.com

Times: Abramovič prodaje Chelsea, želi ga kupiti Unitedov navijač

LONDONSKI The Times u broju od utorka donosi veliku priču prema kojoj Roman Abramovič želi prodati Chelsea.

Kao najveći kupac spominje se sir Jim Ratcliffe koji je, osim što je najbogatiji Britanac, težak 21 milijardu funti, od malih nogu navijač Manchester Uniteda. On je još prošlog ljeta razgovarao s Abramovičem oko preuzimanja kluba, ali Rus nije želio ni čuti za dvije milijarde funti, koliko mu je Ratcliffe nudio.

Iako je odgojen kao navijač Uniteda, Ratcliffe je ove sezone kupio godišnju ulaznicu za Stamford Bridge kako bi pokazao svoju privrženost klubu. Kako piše The Times, Ratcliffe i Abramovič u posljednjih nekoliko tjedana su ponovno u kontaktu. Abramovič navodno traži najmanje 2,5 milijardi funti što je potencijalnom kupcu i dalje previše budući da je Chelsea krenuo u rekonstrukciju stadiona vrijednu 600 milijuna funti koju bi Ratcliffe također trebao preuzeti.

Milijarder je zatražio pauzu u pregovorima, a u međuvremenu je kupio slavnu biciklističku momčad Sky koju je odmah preimenovao u Team Ineos, po svojoj kompaniji. No, kako pišu engleski mediji, Ratcliffe i Abramovič mogli bi se ove godine dogovoriti o prodaji kluba.

Abramovič je Chelsea kupio 2003. godine za samo 140 milijuna funti i od prosječnog engleskog kluba napravio jedan od najmoćnijih klubova na svijetu. Do njegova dolaska Chelsea je osvojio samo jedno prvenstvo Engleske, tri kupa i dva Kupa kupova, a od 2003. pet naslova prvaka, pet FA Cupova, Ligu prvaka i Europa ligu.

izvor:https://www.index.hr

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version