Site icon BalkaPress.com

TAJANSTVENI OTOK MAMI LOVCE NA BLAGO.

Postoji teorija koja navodi kako je na Oak otoku sakriveno blago pirata kapetana Kidda.

Oak Island je otok s površinom od 57 hektara s obale Novog Škotskog, Kanade. Ima šumovito područje i jedan je od 360 malih otoka u zaljevu Mahone. Nalazi se 200 m od Atlantskog oceana, na nadmorskoj visini od 11 metara. Otok je u privatnom vlasništvu, te je poznatiji kao mjesto zove Money Pit i kao mjesto koje su posjetili lovci na blago koji za njime tragaju više od 200 godina. Tijekom iskopavanja nađeni su razni artefakti do dubine od 31 m, ali su svi iskopani jarci ubrzo potopljeni vodom.

Priča o tajanstvenom otoku Oak u Kanadi započela je 1965. godine člankom koji je objavio Riders Digest. Rick Lagina, tada jedanaestogodišnjak oduševio se otočićem na kojem navodno postoji skriveno blago. Deset godina 18-godišnji Daniel McGinnis na otoku je ugledao neobična svjetla. Nakon što je išao istražiti svjetla, naišao je u duboku rupu na čistini u šumi. U rupi se nalazio nekakav kran. Zajedno s prijateljima Johnom Smithom i Anthonyjem Vaughnom naišao je na kamenu ploču. Nastavivši kopati dalje naišli su na drvenu ploču. No, sve daljnje i dublje kopanje rezultiralo je pronalaskom – ničega.

Grupa Onslow Company nastavila je njihovu potragu osam godina kasnije, a oni su ipak bili malo uporniji u kopanju. Navedena grupa je tijekom istraživanja pronašla su kamen prekriven neobičnim simbolima.

Nadasve su raznolike teorije o tome što je skriveno na otoku. Postoji teorija koja navodi kako je na Oak otoku sakriveno blago pirata kapetana Kidda. Također se navodi i kako se tamo nalaze masonski artefakti, ali i nestali dragulji Marije Antonaette, kao i Shakespeareovi rukopisi.

Spomenimo i kako jedna od teorija navodi kako su možda jamu  možda iskopali vitezovi templari u egzilu da bi bila posljednje počivalište Svetog Grala.Koja god od teorija bila točna potraga se nastavlja.

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version