Site icon BalkaPress.com

Šta je Web Hosting.

Ako si došao do ovog članka, verovatno je da si u potrazi za informacijama o Web hostingu. Sta je to Web Hosting i kako zapravo radi.

Najjednostavnija definicija pojma veb hosting ( engl. web hosting ) bi bio smeštaj za određeni web sajt na globalnoj mreži. Mesto, lokacija, gde ce vas Web Sajt Biti gost. U skladu sa tim bi termin veb host bio definisan kao domaćin određenog web sajta na internetu.

U praksi, web hosting prodaju kompanije koje su specijalizovane za web hosting i kod kojih klijenti mogu zakupiti određeni prostor na serveru ili, u skladu sa svojim potrebama ceo server. Ali o tome ce mo u nekom drugom članku. Takođe, na tržištu su prisutni brojni web hosting paketi, koji su prilagođeni potrebama klijenata, odnosno uslugama koje su im neophodne za korišćenje određenog web sajta. Ako si zainteresovan za kupovinu Web Hosting prostora mozes pronaci najbolje resenje u skladu sa cenom ovde. Gde je hostovan i ovaj sajt.

Pojam internet ili web server je definisan kao kompjuter koji poseduje neprekidnu vezu sa globalnom internet mrežom ( engl. Worl Wide Web ).

Internet servis provajder ( engl. Internet Service Provider ) ili Dobavljač internet usluga, skraćeno ISP je određena kompanija koja je specijalizovana za pružanje usluga priključivanja web sajtova korisnika na internet i koja im obezbeđuje sve neohodne dodatne usluge. Danas je moguće pristupiti internetu na više načina ( putem modema, ADSL- VDSL – FTTH – FTTH – kablovski, ecc. ), a Dobavljači internet usluga omogućavaju korisnicima i brojne dodatne usluge, poput : registracije domena, uslugu elektronske pošte, hostovanje web sajtova i mnoge druge.

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version