Site icon BalkaPress.com

River je prvak Južne Amerike!

RIVER PRVAK Nakon 2-2 u prvom susretu, River i Boca su tek u produžecima uzvrata okončali veliki derbi! Junak je bio Quintero, koji je zabio bombu od prečke za 2-1 i veliko slavlje River Platea na Bernabeuu

River Plate je novi prvak Južne Amerike! Dugoiščekivana uzvratna utakmica finala Cope Libertadores između Rivera i Boce Juniors dala je pobjednika tek nakon produžetaka čime je River četvrti put u svojoj povijesti osvojio Copu!

Strijelac odlučujućeg gola bio je Quintero u produžecima nakon što je regularni dio završio 1-1, a za konačnih 3-1 i potvrdu pobjede zabio je Martinez u 122. minuti pogodivši prazan gol nakon kontre i neuspjelog kornera Boce. Utakmicu je djelomično usmjerio i crveni karton Barriosa odmah na početku produžetaka (92. minuta) pa je River imao igrača više punih pola sata.

Nakon 2-2 u prvom susretu na La Bomboneri, River i Boca trebali su igrati na Monumentalu no susret je odgođen zbog napada na Bocine igrače pa se uzvrat odigrao na Santiago Bernabeuu. 

Strijelac za Bocu bio je Dario Bendetto u 44. minuti, a Lucas Pratto je u 68. minuti izjednačio na 1-1. Junački gol postigao je Quintero u 109. minuti kada je od prečke s 20-ak metara srušio snove Boce, a Martinez je u 122. minuti postavio konačan rezultat.

Inače, rekorder je Independiente koji je igrao sedam finala južnoameričke ‘Lige prvaka’ i svih sedam je dobio, dok je River od šest finala dobio četiri.

Na drugom mjestu je Boca sa šest naslova i pet poraza u finalima, a na trećem mjestu je urugvajski Penarol s pet pobjeda, ali i pet poraza u finalima. Argentinski Estudiantes ima četiri krune, dok su brazilski Sao Paulo, Santos i Gremio, paragvajska Olimpia i urugvajski Nacional slavili po tri puta.

Argentinski klubovi su do sada slavili čak 25 puta, slijede Brazilci sa 18 pobjeda, dok su klubovi iz Urugvaja slavili osam puta.

izvor:24sata

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version