Site icon BalkaPress.com

Paros-Ostrvo surfera,vina i grčke tradicije

Plaže, vino, grčki specijaliteti, provod… Sve što Vam je potrebno za idealan odmor.

Paros je smešten u centru ostrva Kikladi i predstavlja tradicionalnu sliku grčkog ostrva. Čim se smestite probajte čuveno osrtvsko vino na nekoj od divnih plaža.

Mnogi turisti se smeste u glavnom gradu ostrva Parikia, jer je prepun blistavo belih kućica i ulica za lutanje. Paros nudi kosmopolitsku atmosferu, intenzivni noćni život, ali i antičke spomenike, crkve, manastire i pre svega divnu peščanu plažu. Posetite crkvu Ag Konstantinou, Kataopliani, ostatke antičkog hrama Apollo i čuveni hram boga medicine Aesclepio. Za ljubitelje prirode preporučujemo Dolinu leptira.

Oprobajte se u raznim sportovima na vodi ili takmičenjima u surfovanju, ronjenju, biciklizmu, ribolovu. Plaža Kolymbithres je idealna za porodice, za surfere preporučujemo Zlatnu plažu, ali i mnoge druge kao što su Santa Maria, Ksifari, Lageri ili Ampelas. Parikia je prepun klubova i diskoteka tako da možete uživati u bogatom noćnom životu.

Probajte tradicionalna jela i grčku hranu u nekom od restorana. Poklonite sebi ili nekome unikatni nakit, jeftin suvenir, lokalno vino ili razne predmete od mermera.

Izvor:mojaputovanja.com

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version