Site icon BalkaPress.com

Napravio GMO bebe: ‘Ponosan sam, još jedna žena je trudna.

izvor:24sata 

Podsjetimo, kineske zdravstvene vlasti i članovi etičkog povjerenstva pokrenuli su istragu nakon što je kineski liječnik na YouTube kanalu objavio da je prvi put u povijesti uspio „stvoriti“ genetski modificirane bebe

Kineski znanstvenik He Jiankui sa Southern University of Science and Technology u Shenzhenu koji je genetski modificirao bebe kaže da je ponosan na svoj posao. Kaže i da je druga potencijalna trudnoća genetski modificiranog embrija u ranoj fazi, piše Daily Mail.

Podsjetimo, kineske zdravstvene vlasti i članovi etičkog povjerenstva pokrenuli su u ponedjeljak istragu nakon što je kineski liječnik na YouTube kanalu objavio da je prvi put u povijesti uspio „stvoriti“ genetski modificirane bebe, izazvavši zgražanje struke.

U istraživanju koje bi bilo protuzakonito da je izvedeno u većini zemalja svijeta, profesor He Jiankui i kolege tvrde da su obavili izmjene na genima embrija sedam parova koji su podvrgnuti umjetnoj oplodnji.

U međuvremenu je sveučilište Southern University of Science and Technology u gradu Shenzenu priopćilo da nisu imali nikakva saznanja o tom eksperimentu te da je profesor He na neplaćenom dopustu od veljače.

Kineske zdravstvene vlasti su izrazile „veliku zabrinutost“ tom viješću i naredile pokrajinskim vlastima da „smjesta provedu istragu i razjasne cijeli slučaj“.

izvor:24sata 

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version