Site icon BalkaPress.com

Najluksuznije građevine budućnosti

„Le Projet Triangle“ se doživljava kao primarna građevina na metropolitskoj skali grada Pariza. Njegova uzvišena struktura pružaće velike vidljivosti Porti Versaja kao i celokupnom gradu i okolini. Takođe će dizvoliti njegovu integraciju u sistem osa i perspektive koje predstavljaju urbano tkivo u Parizu. Na skali Porte de Versailles sajta, projekat će takođe igrati značajnu ulogu u reorganizaciji tokova i percepcije urbanog prostora. Zgrada na trgu sama će intenzivirati problem percepcije…stoga projekat predlaže da se ovaj prostor pozicionira duž avenije Ernest Renan. Pored svojih strukturnih i tehničkih kvaliteta, filigran, kristalna priroda projekta dozvoljava njenu integraciju u sistem perspektive koji je formiran na osnovu Hausmanovih osa. Ovaj trougao je zamišljen kao deo grada koji bi mogao biti pozicioniran vertikalno. Urezan je mrežom vertikalnih i horizontalnih saobraćajnih tokova promenljivog kapaciteta i brzine. Kao i bulevari, ulice i intimni pasaži, ovaj saobraćajni tok urezaće se izgradnjom ostrvca različitih oblika i veličina. Potpuna izgradnja ovog objekta očekuje se 2014. godine

„Crystal Island Moscow“ je projektna građevina u Moskvi, u Rusiji, za koju je predviđeno da poseduje oko 2.500.000 kvadratnih metera površine na zemlji i oko 450 metara visine. Ovu zgradu dizajnirao je Norman Foster. Struktura ovakvih dimenzija nakon završetka biće najveća struktura na svetu, što se tiče površine koju će zauzimati na zemlji. Utvrđena cena ove strukture iznosi 4 biliona dolara. Šator koji će izgledati poput nadogradnje dostići će visinu od 450m, a forma takozvane druge kože i toplotni bafer za glavnu zgradu zaštitiće unutrašnjost ove građevine od vremenskih uslova Moskve. Zgrada će biti integrisana u novi park, koji će obezbediti niz aktivnosti tok cele godine uključujući skijanje i klizanje zimi. Takođe je navedeno da postoji niz kulturnih izložbi, 180000 hotela, stanovi, prodavnice i kancelarijski prostori, 250000 sportskih centara kao i Međunarodna škola za 500 učenika.

„The Lagoons“ ova oblast pokrivaće površinu od 6,5 kvadratnih metara. Sedam veštačkih ostrva, koji su svaki povezani jedan sa drugim, sastoji se od stanova, šoping cenatara, poslovnih zgrada, hotela sa 5 zvezdicama, restoranima, muzejima, marinama kao i prvom operom Dubaima. Procenjeno je da projekat košta oko 25 biliona dolara. Testiranje projekta počelo je 2008. godine, ali se završetak ove izvanredne građevine očekuje između 2011. i 2012. godine.

Izvor:blogrs.info

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version