Site icon BalkaPress.com

Cro Cop protiv Roya Nelsona?! ESPN tvrdi da se bore u veljači.

Mirko Filipović debitirat će u Bellatoru 16. veljače sljedeće godine protiv Roya Nelsona u Connecticutu. Objavio je to ESPN-ov novinar Ariel Helwani. Bit će to revanš borbe iz 2011. kad je Nelson dobio Mirka

Mirko Filipović (44) dobit će šansu revanširati se Royu Nelsonu za poraz iz 2011. godine i sve one ružne riječi i optužbe koje je sipao ‘Big Country’ uoči borbe koja je trebala biti u lipnju ove godine, ali je otkazana jer se Cro Cop ozlijedio.

Vijest o borbi Filipovića i Nelsona objavio je ESPN, a tekst potpisuje Ariel Helwani, dugogodišnji novinar MMA scene, dobro upućen u vijesti iz MMA svijeta.

Filipović i Nelson trebali su se boriti u lipnju ove godine u Bellatoru. No Mirku je na treningu ‘propalo’ koljeno. Stradao je prednji križni ligament i Cro Cop je morao na operaciju. Oporavak od takve ozljede traje od šest do osam mjeseci, ali Mirko se vratio brže nego što je itko očekivao i za manje od pet mjeseci već je bio u ringu!

Pobijedio je Roquea Martineza prekidom nakon pet minuta borbe u prvoj rundi što mu je bila deveta pobjeda u nizu. Nije Cro Cop izgubio punih pet godina.

Tko je Roy Nelson?

Roy ‘Big Country’ Nelson (42) je dvije godine mlađi od Mirka, mnogi ga podcjenjuju, najviše zbog pivskog trbuha, ali budite sigurni, žestok je borac koji je bio u ringu s nekima od najvećih boraca slobodne borbe. 

Samo je triput u karijeri nokautiran, uspjelo je to Arlovskom prije 10 godina, Huntu prije četiri godine i ove godine Rusu Sergeju Haritonovu. Izgubio je Nelson od Rusa u u listopadu ove godine u Bellatoru.

Pobjeđivao je Antonija Silvu, Minotaura, Konga, Mitrionea, Struvea, gubio od Miočića, Mira, Dos Santosa, Schauba, Arlovskog, Cormiera, Hunta, Overeema… Cro Copa je pobijedio tehničkim nokautom 2011. godine.

No Mirko je u taj meč ušao s teškom ozljedom, pukla mu je tetiva bicepsa, ali nije htio odgoditi borbu. Kad je nakon meča otišao liječniku, ovaj nije mogao vjerovati da je bio u ringu. Kod takvih ozljeda pomaže samo operacija, a onda se šest tjedana ne smije ništa raditi s tom rukom i tek nakon tri mjeseca može se početi lagano vježbati.

Cro Cop je riskirao i – izgubio.

Provocirao Cro Copa

Uoči borbe koju su trebali imati u lipnju, Amerikanac je provocirao Mirka Filipovića.

– Cro Cop definitivno napreduje posljednjih godina, no mislim da je opet na specijalnim suplementima, boljima no inače – optužio je Nelson našeg borca za doping.

Reagirao je Mirko.

– Dragi Nelsone, ne moraš brinuti koristim li nekakve ‘posebne suplemente’ kako tvrdiš. Jedini ‘poseban suplement’ kojeg koristim jesu dva teška i krvava treninga na dan, pet puta tjedno. I otići ću na testove, kao i svi drugi, za vrijeme priprema za borbu i poslije nje. Tako da možeš ostati miran i početi misliti o nekom dobrom opravdanju nakon što isprašim tvoju debelu bezobraznu guzicu. Imaš dovoljno vremena do 25. svibnja i učini mi uslugu, molim te, obrij svoju odvratnu bradu. Kao profesionalni borac pokaži poštovanja prema protivniku – odgovorio mu je tada Mirko.

Nije imao šansu odgovoriti mu u ringu.

Evo mu šanse.

izvor:24sata

Podeli sa prijateljima:
Exit mobile version